Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън изрази увереност в борбата

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън изрази увереност в борбата
Коментари Харесай

Йелън не очаква рецесия в САЩ

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън изрази убеденост в битката на Федералния запас против инфлацията и сподели, че не вижда никакви признаци, че стопанската система на Съединени американски щати е в криза.

" Вероятно ще забележим известно закъснение на основаването на работни места, сподели Йелън за NBC. Не мисля, че това е криза. Рецесията е забележителна уязвимост в стопанската система. Сега не виждаме това. "

С повишаването на цените в Съединени американски щати с най-бързия ритъм от четири десетилетия, все по-голям брой анализатори споделят, че ще са нужни криза и по-висока безработица, с цел да се понижи значително ценовият напън. Федералният запас увеличи лихвените проценти през юни с най-вече от 1994 година насам и се чака да утвърди ново покачване със 75 базисни пункта тази седмица.

Инфлацията е " прекомерно висока ", сподели Йелън, като в същото време възобнови аргумента на администрацията на Байдън, че е висока и в доста други развити стопански системи.

" Фед е претрупан да вкара политики, които ще понижат инфлацията, сподели още Йелън, някогашен ръководител на Фед. Очаквам да съумеят. "

Дори в случай че Съединени американски щати отбележат две поредни тримесечия на икономическо стесняване, Йелън - цитирайки пазара на труда в Съединени американски щати - сподели, че не чака, че учените от Националното бюро за стопански проучвания, които се произнасят по рецесиите, ще го разгласят.

" Ще бъда учудена, в случай че NBER разгласи този интервал за криза, даже и да има две тримесечия на негативен напредък, сподели тя. Имаме доста мощен пазар на труда. Когато създавате почти 400 000 работни места на месец, това не е рецесия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР